150 jaar Honhof orgel

150 jarig jubileum van het Honhof-orgel


De orgel- en concertcommissie van de hervormde gemeente Haaksbergen organiseert vier concerten in het kader van het 150 jarig jubileum van het Honhof-orgel.


Concert met als thema “Licht”, waarin optreden het ensemble “Il Canto di Rame” en het vocaal ensemble “Exicon”. Als afsluiting van dit concert klinkt de première van een compositie die Sylvia Maessen speciaal voor deze gelegenheid heeft gecomponeerd.


Het is een compositie op een tekst van de dichteres Marie Boddaert. Zij leefde van 1844 – 1914, dus in de tijd dat het orgel werd gebouwd. Na een boeiende zoektocht kwamen de componist en de leden van “Il Canto di Rame” eensgezind tot de keus voor het gedicht “Over de stille, stille sneeuw”. Het gedicht zelf vraagt al door de woorden om op muziek gezet te worden. Wat dacht u van : "Onder de lage malv'-witte luchten nadert het tinklen, tinklen, tinklen, 't Gulzilvrig rinklen ,aanzwellend, klankwellend, uitschuddend, zwierend, een sleep van geluidjes: schelklikke klankjes, enz." Bent u benieuwd wat de componist hiervan heeft gemaakt, dan mag u dit concert niet missen!


Uitvoerenden zijn:

Ensemble "il Canto di Rame", gevormd door:


Elske te Lindert - sopraan

Danielle Egberts - trompet

Marije Toenink - cello

Liga Vilmane - orgel

Vocaal ensemble "Exicon"


Pärt: Cantate Domino (Exicon + Liga)

Lucier: I remember

Lauridsen: delen 3, 4 en 5 uit “Lux aeterna”

Esenvalds: Stars

Maessen: Over de stille, stille sneeuw (Exicon + Il Canto di Rame)


© Copyright. All Rights Reserved.